Briwat met kip (Marokaans)
De eerste keer dat ik briwat (driehoekjes van filodeeg) bestelde in een Marrokaans restaurant was ik zo onder de indruk van de smaak dat ik nog diezelfde avond het recept opzocht op het internet. Iedere Marrokaanse huisvrouw heeft zo haar eigen recept. Soms bereiden ze de briwat als nagerecht met een zoete amandelvulling, of als voorgerecht met een kruidige kip vulling. Hier breiden we het voorgerecht of borrelhapje en gaan we voor de briwat met kip. Daar de recepten op het internet meestal een opsomming zijn van ingredieënten zonder exacte maten en gewichten en breidingswijze, was dit voor mij de ideale cullinaire uitdaging. Wie me kent weet dat ik eerder een rebel ben in de keuken en me niet steeds aan de originele recepten hou. Daar een te veel aan koreander soms een zeepachtige smaak achterlaat, verving ik de verse koreander van het origineel recept door koreander bolletjes en verse platte peterselie. Verder breng ik alles op smaak met ras el hannout (een marokaans kruiden mensel).
Maak jouw eigen website met JouwWeb